Corona Richtlijnen

Vandaag (25 september) is de regio waar het wedstrijdgebied in Weesp in valt, gewijzigd van waakzaam naar zorgelijk. We hebben nog wel toestemming gekregen om het evenement door te laten gaan, maar ondanks dat de verscherpte maatregelen komende zondag pas ingaan zal er nauwkeurig op de naleving van de Corona regels toegezien worden. Dit geldt zowel voor publiek bij de race als voor de roeiers. Op publiek hebben we weinig invloed, maar wij als roeiers kunnen wel ons best doen om goed aan deze regels te voldoen.

In het algemene geval geldt, gebruik je gezonde verstand. En aanvullend daarop de volgende praktische zaken:

1. Blijf in de boot.

Blijf met je team zoveel mogelijk in de boot. Dat betekent neem eten en drinken mee zowel voor als na de wedstrijd.

2. Als je toch naar de wal moet.

Bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, doe dat dan op afstand van andere teams. Zoek een juiste plek aan de kade of een steiger en houdt daarna 1,5 meter.

3. Instappen.

Voor de teams die hun boot in Weesp hebben liggen en met de auto komen. Geef andere teams de ruimte bij het instappen. Geef gepaste ruimte aan andere teams die aan het instappen zijn.(dit geldt voor de teams die bij de VVV steiger liggen en bij de Schalkse)

4. Teams moet wisselen tussen ochtend en middag race.

Zorg ervoor dat het in de boot aanwezige team uitgestapt is voordat je instapt. Houdt bij deze wissel de 1,5 meter afstand en ga met je team pas naar de boot als het andere team weg is.(Zoek met je team een veilige overstap plek uit. Dit geldt voor de Azorean High, De Gebroeders van Amerongen, Curved Wood, Vrijbuiter en Roy Hesterman)

5. Voordat de race begint.

Je kunt hapjes en drankjes bij diverse horeca ondernemers halen en in de boot meenemen. Of als er plaats is, kun je met je team uitstappen en naar een heroca ondernemer gaan. Maar, hanteer dan direct na het uitstappen de 1,5 meter richtlijn De roeibubbel geldt dan niet meer.

6. Na de race.

Ook dan geldt, blijf zoveel mogelijk in de boot. En 1) ga naar de plek waar je wilt afmeren, of 2) vaar naar je thuishaven of 3) ga in de wachtrij liggen totdat je aan de beurt bent voor de trailerhelling. In het algemeen vertrek zo snel mogelijk naar huis met je team. In na het uitstappen geldt de 1,5 meter richtlijn.

Laten we er samen een mooie race van maken.

© 2008 - 2021 Stichting Vechten op de Vecht. Alle rechten voorbehouden · Privacybeleid